#2 – Voedselpakketten Al Hoceima

Home   »   #2 – Voedselpakketten Al Hoceima
€15.000 van €15.000 opgehaald

#2 – Voedselpakketten Al Hoceima

Hartelijk dank naar alle donateurs, we hebben het doel bereikt.

#4 – Inventaris gezin Zaio

Hartelijk dank naar alle donateurs, we hebben het doel bereikt.

27 februari 2021:

Tijdens ons eerste project in Al Hoceima, kwamen we veel weeskinderen en weduwen tegen die ver onder de armoedegrens leefden. Een verhaal wat ons de dag van vandaag nog raakt is het verhaal van Tante Farida.

Ver buiten de stad en naast een kleine haven kwamen we een huis tegen, je kan het eigenlijk geen huis noemen maar eerder een grot. Uit iets wat op een deur leek kwam rook uit, het leek net of dit huis in brand stond. Echter was het rook van iemand die aan het koken was. Het huis heeft geen elektriciteitsaansluiting, laat staan een afzuigkap…

Wij benaderden het huis en tot onze verbazing kwam er een bejaarde vrouw naar buiten. Ze begroette ons en vroeg of wij niet verdwaald waren. Wij waren in shock dat iemand die in zo’n situatie leefde, zich bekommerde om ons die verdwaald zouden zijn… Wij waren benieuwd naar haar situatie en toen begon tante Farida ons haar verhaal te vertellen:

Tante Farida woont samen met haar 4 kinderen waar zij voor zorgt. Haar man is heel wat jaren geleden uit het huis vertrokken en is nooit teruggekomen. Sindsdien zorgt tante Farida alleen voor haar kinderen. Ze leeft hierbij letterlijk van dag tot dag: Aan het einde van de dag loopt zij de markten af op zoek naar groente die op de grond achter zijn gebleven. Ook krijgt zij soms van de groenteboeren wat mee om de dag rond te komen. Dit allemaal om letterlijk elke dag te overleven.

Momenteel zijn wij bezig om een lange termijn oplossing te vinden voor tante Farida en haar kinderen. Maar wij willen niet dat wij in de tussentijd stil gaan blijven. Binnenkort zal de gezegende maand Ramadan aanvangen. Wij willen tante Farida verrassen met een uitgebreid voedselpakket zodat zij en haar kinderen deze maand in alle rust kunnen doorbrengen.

Behalve tante Farida, willen wij samen met jullie zoveel mogelijk minderbedeelde gezinnen in de omgeving Al Hoceima bereiken. Daarom starten wij vanaf vandaag de inzameling voor het project #2 Ramadan Voedselpakketten. Één voedselpakket van €50 voorziet een gezin van de gehele maand van eten en drinken. De inhoud van dit pakket is onder andere 25kg meel, 2 pakken thee, 2kg suiker, 1kg linzen, 1kg kikkererwten, 1kg bonen, 1kg spliterwten, 1kg vermicelli, 5L zonnebloemolie, 2 kg dadels, 5 pakken melk,
2 liter olijfolie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This
Chat openen
Enable Notifications    OK No thanks