#3 – Tante Farida

Home   »   #3 – Tante Farida
€3.000 van €3.000 opgehaald

#3 – Tante Farida

Hartelijk dank naar alle donateurs, we hebben het doel bereikt.

#3 – Tante Farida

Hartelijk dank naar alle donateurs, we hebben het doel bereikt.

15 april 2021:

Tijdens ons eerste project in Al Hoceima, kwamen we veel weeskinderen en weduwen tegen die ver onder de armoedegrens leefden. Een verhaal wat ons de dag van vandaag nog raakt is het verhaal van Tante Farida.

Ver buiten de stad en naast een kleine haven kwamen we een huis tegen, je kan het eigenlijk geen huis noemen maar eerder een grot. Uit iets wat op een deur leek kwam rook uit, het leek net of dit huis in brand stond. Echter was het rook van iemand die aan het koken was. Het huis heeft geen elektriciteitsaansluiting, laat staan een afzuigkap…

Wij benaderden het huis en tot onze verbazing kwam er een bejaarde vrouw naar buiten. Ze begroette ons en vroeg of wij niet verdwaald waren. Wij waren in shock dat iemand die in zo’n situatie leefde, zich bekommerde om ons die verdwaald zouden zijn… Wij waren benieuwd naar haar situatie en toen begon tante Farida ons haar verhaal te vertellen:

Tante Farida woont samen met haar 4 kinderen waar zij voor zorgt. Haar man is heel wat jaren geleden uit het huis vertrokken en is nooit teruggekomen. Sindsdien zorgt tante Farida alleen voor haar kinderen. Ze leeft hierbij letterlijk van dag tot dag: Aan het einde van de dag loopt zij de markten af op zoek naar groente die op de grond achter zijn gebleven. Ook krijgt zij soms van de groenteboeren wat mee om de dag rond te komen. Dit allemaal om letterlijk elke dag te overleven.

Velen van jullie gaven aan graag iets te doen aan de woonsituatie van Tante Farida en haar kinderen. Inmiddels hebben wij weer contact gehad met tante Farida over haar situatie, wij zijn met haar in gesprek gegaan en hebben gekeken naar haar huidige situatie.

Samen hebben we besloten een inzameling te starten voor tante Farida, met de ingezamelde gelden kan tante Farida zichzelf en haar kinderen voorzien in hun behoeften. Ook willen wij kijken in hoeverre wij aanpassingen kunnen doen in hun woning. Help jij mee Tante Farida en haar kinderen een betere en veiligere toekomst te geven?

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This
Chat openen
Enable Notifications    OK No thanks