Weeskind

Friends4Charity gelooft dat elk kind een toekomst verdient, ook weeskinderen! Niet alleen de basisbehoeften zijn hierbij van belang, maar ook liefde en aandacht zijn van essentieel belang voor een zinvol leven. Als ondersteuner betaalt u maandelijks een vast bedrag aan een weeskind in Marokko. Deze structurele hulp heeft niet alleen financieel enorme impact, maar ook mentaal. Het gevoel dat iemand hen steunt, zorgt voor aantoonbaar beter psychisch herstel en ook op school presteert het kind beter.

 

Hiervoor zijn wij de samenwerking aangegaan met Darelhouda. Darelhouda zet zich sinds 2005 in voor weeskinderen in Marokko, waar ze inmiddels drie weeshuizen hebben gevestigd. Momenteel zijn zij bezig met de opbouw van een vierde weeshuis.

 

Darelhouda

Maak het verschil voor een weeskind.

Op een dag liep een man langs het strand toen hij een jongen zag die iets oppakte en het voorzichtig in de oceaan gooide. Hij ging naar de jongen toe en vroeg: “Wat ben je aan het doen?”

De jongen antwoordde: “Ik gooi zeesterren terug in de oceaan. De vloed verdwijnt en het wordt snel eb. Als ik ze niet teruggooi, gaan ze dood.”

“Zoon,” zei de man, “besef je niet dat er kilometers en kilometers strand zijn en duizenden zeesterren? Je kunt het verschil niet maken!”

Na beleefd geluisterd te hebben, bukte de jongen, raapte nog een zeester op en gooide hem terug in de zee. Hij glimlachte naar de man en zei: “Ik heb een verschil gemaakt voor die ene.”

Samen met jou willen wij voor onze zeesterren, de weeskinderen, het verschil maken!

 

Hoe werkt het?

1

U meldt uzelf aan voor het steunen van een weeskind via het volgende formulier.

2

U wordt gekoppeld aan een weeskind. Hierbij ontvangt u informatie over het weeskind, zoals naam leeftijd, locatie van het weeshuis. Hiernaast ontvangt u ook informatie over de persoonlijkheid van het weeskind.

3

Het weeskind wordt voorzien van primaire behoeften zoals voedsel, onderwijs en overige levensonderhoud. Hiernaast groeit het weeskind op in een veilige en vertrouwde omgeving, waar het weeskind de nodige liefde en zorg krijgt.

4

U ontvangt éénmaal per jaar een update over de situatie van het weeskind. Hiernaast wordt u op de hoogte gehouden van mijlpalen die het weeskind heeft behaald.

“The Prophet ﷺ said, “I and the person who looks after an orphan and provides for him, will be in Paradise like this,” putting his index and middle fingers together.”

Sahih al-Bukhari: 6005

Wat doen we met uw donatie?

Uw donatie komt volledig ten goede van het weeskind. Het team van Friends4Charity en Darelhouda bestaat uit vrijwilligers die geen vergoedingen ontvangen voor hun werkzaamheden. Verder worden kosten gerelateerd aan het weeshuis, zoals onderhoudskosten, water en elektra bekostigd door middel van overige inzamelingacties

Met uw donatie wordt voorzien in de primaire behoeften van het weeskind, zoals voedsel, onderwijs en overige levensonderhoud. Daarnaast ontvangt het weeskind natuurlijk voldoende liefde en aandacht!

 

Wat krijgen de weeskinderen?

Omgeving

Er wordt een omgeving gecreëerd voor de weeskinderen, waarin zij zich veilig en vertrouwd kunnen voelen. Dankzij de donateurs krijgen zij een veilige thuis basis.

24/7 liefde

Zonder liefde is er geen hoop en geen vertrouwen. De kinderen van Darelhouda krijgen de aandacht die zij nodig hebben om het zelfvertrouwen terug tekrijgen.

Educatie

Elk kind heeft recht op Educatie. Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wij zorgen ervoor dat ieder kind de educatie krijgt waar hij/zij recht op heeft.

Zorgeloos

Het is voor ons niet voor te stellen, maar helaas zijn er vele jonge kinderen die rond lopen met hele grote zorgen. Darelhouda neemt deze zorgen weg, zodat zij gewoon lekker kind kunnen zijn.

Gezondheidszorg

Ook is de gezondheidszorg helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het is daarom van groots belang dat de kinderen gepaste zorg krijgen.

Kies uw bijdrage

Share This
Chat openen
Enable Notifications    OK No thanks